Yoghurt maken met een starter van meneer Wateetons

Vandaag yoghurt maken met een yoghurt starter van meneer Wateetons #starterculturen.nl - benieuwd
Je eigen zuivel maken is oneindig veel lekkerder en leuker dan het kopen in de winkel.
Maak thuis je eigen bifidus yoghurt met deze gevriesdroogde yoghurtstarter.
Al naar gelang de fermentatie temperatuur kun je er stand of roeryoghurt mee maken.
Met de laatste eetlepel van je yoghurt kun je tot vijf keer nieuwe yoghurt maken!
Yogurtmaker niet nodig. Ik heb deze yoghurt gemaakt in een blastchiller maar kan ook prima in een slowcooker.
- Inhoud: 2 zakjes van 6 gram voor 0,5 liter melk elk
- Zowel voor stand- als roeryoghurt
- kan ook zonder yoghurtmaker
- herbruikbaar, maak nieuwe yoghurt van je bestaande yoghurt
- Je kunt zelfs kokosmelk gebruiken, maar zult wel een verdikkingsmiddel moeten toevoegen.
Micro-organismen
Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
Bewaarinstructies
In de vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid is ca 2 jaar in de vriezer. (Bron: meneer Wateetons https://www.starterculturen.nl/a-53933243/zuivel/bifidus-yoghurt-starter/ )
In de vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid is ca 2 jaar in de vriezer. (Bron: meneer Wateetons https://www.starterculturen.nl/a-53933243/zuivel/bifidus-yoghurt-starter/ )
Reacties
Een reactie posten