Appelcake zonder suiker
Ingrediënten
4 eieren
200 gram amandelmeel
1 1/2 theelepel bakpoeder
100 gram honing of maple siroop
50 gram roomboter of 25 gram kokosvet
1/2 theelepel koekkruiden of kaneel
10 gram walnoten
1 appel
citroensap
zout
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Cakeblikje 11 bij 21 cm in kwasten met een beetje kokosvet of roomboter.
Eieren, honing, boter of kokosvet goed mengen.
Amandelpoeder, bakpoeder, koekkruiden, en zout toevoegen, mengen tot een mooi beslag.
Walnoten doormidden erdoor spatelen.
Appel in plakjes en in blokjes besprenkelen met een beetje citroensap. De blokjes door het beslag spatelen.
Beslag in cakeblik, bovenop de plakjes appel leggen.
In 45 minuten afbakken en laten afkoelen in het cakeblik.
Eruit halen en verder laten afkoelen op een rekje.
4 eieren
200 gram amandelmeel
1 1/2 theelepel bakpoeder
100 gram honing of maple siroop
50 gram roomboter of 25 gram kokosvet
1/2 theelepel koekkruiden of kaneel
10 gram walnoten
1 appel
citroensap
zout
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Cakeblikje 11 bij 21 cm in kwasten met een beetje kokosvet of roomboter.
Eieren, honing, boter of kokosvet goed mengen.
Amandelpoeder, bakpoeder, koekkruiden, en zout toevoegen, mengen tot een mooi beslag.
Walnoten doormidden erdoor spatelen.
Appel in plakjes en in blokjes besprenkelen met een beetje citroensap. De blokjes door het beslag spatelen.
Beslag in cakeblik, bovenop de plakjes appel leggen.
In 45 minuten afbakken en laten afkoelen in het cakeblik.
Eruit halen en verder laten afkoelen op een rekje.
zeer lekker en goed gekeurd tijdens bloemschikken
BeantwoordenVerwijderenWat een onzin weer! Zonder suiker...100 gram honing of maple sirup., Voor je lijf toch echt hetzelfde (dus slecht!!) als suiker. Vind ik zo'misleidend. :-(
BeantwoordenVerwijderenvolgens mij minder slecht dan de chemische suiker....dus als je toch iets zoets wilt is dit een betere optie
VerwijderenIk heb deze appellcake gebakken. De honing heb ik vervangen door vloeibare Stevia en heb kokosolie gebruikt. Hij is 45 minuten gebakken op 170 graden. Verder het recept gevolgd. Nu is de cake best wel droog geworden. Iemand een idee hoe dat komt? En hoe dit een volgende keer te voorkomen?
BeantwoordenVerwijderenBij suikervrij verwacht ik ook zonder suiker. Dus met vruchten of stevia ofzo. Honing en siroop nemen is echt onzin. Veel duurder en vergelijkbare energie leverancier.
BeantwoordenVerwijderenGeen suiker maar wel honing? Honing bestaat voornamelijk uit suiker.
BeantwoordenVerwijderenStevia is ook suiker
BeantwoordenVerwijderen