Geroosterde pastinaak, wortelen met rode en witte quinoa - parmezaanse kaas en rucola
6 wortelen in reepjes
3 tenen knoflook geschild platgedrukt
2 laurierblaadjes
Verse tijm
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel grof zeezout
300 gram quinoa - rood en wit
750 ml kokend water
1/2 eetlepel olijfolie
100 gram rucola
Zest en sap van 1 Citroen
Oven voorverwarmen op 190 graden
Ovenschaal
Wortelen,pastinaken, knoflook, honing, olijfolie, tijm, laurier, zout en peper.
Goed door elkaar mengen en 40 minuten in de oven zetten.
Na veertig minuten de quinoa met water toevoegen en afdekken met aluminium folie voor 20 minuten.
Haal de aluminium folie er af en schep goed door.
Laat nog vijf minuten staan in de oven. Haal de schaal uit de oven, strooi de citroen zest er overheen en roer 1 eetlepel citroensap er doorheen
Schep op een bord en strooi grove parmezaanse kaas en de rucola er over heen.
(Naar recept uit the roasting tin - Rukmini Iyer)
Reacties
Een reactie posten