Havermout brood - Gezondbrood

750 gram Volkorenmeel
250 gram Havermout
600 gram Water
17 gram zout
50 gram olie
(5- 100 gram gist) 50 gram gist
Meel, Water, gist, havermout, olie en zout in deegmachine. Draai met deeghaak tot er een mooi deeg ontstaat.
Leg het 10 minuten op tafel met een kleedje er over heen.
Weeg het af op 500 gram en bol licht op. Leg onder kleedje voor 10 minuten.
Bol op nieuw op.
Leg op bakplaat - zet op tafel met een kleedje er overheen en laat rijzen totdat de broodjes twee keer zo groot zijn geworden.
Of zet de bakplaat in de oven op 28 graden met een bakje kokend water erbij.
Zet de bakplaat in de combi-stoomoven op 28 graden ongeveer 30 minuten.
Oven voorverwarmen op 250 graden - Oven terug zetten naar 220 graden en brood in de oven zetten ongeveer 20 minuten 0f totdat het brood bruin en een temperatuur heeft bereikt van 96 graden.
Reacties
Een reactie posten