Kruidige worteltaart met pistache en amandel
Ingrediënten
3 eieren
200 gram suiker
2 tl vanille suiker
200 gram gemalen amandelen
100 gram geraspte kokos
zeste van een citroen
2 tl kaneel
150 gram, gesmolten boter
2 wortels geraspt
100 ongezouten pistachenoten, grofgehakt
poedersuiker
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de een springvorm van 23 cm of een cakeblik.
Klop de eieren, de suiker en het vanille extract en de zeste van de citroen in een kom en roer de gemalen amandelen of amandelmeel, de kokos en de kaneel erdoor. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Doe de geraspte wortels en de pistachenoten erbij en roer tot dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Schep het beslag in de vorm en bak ongeveer 60 minuten of totdat een sateprikker er droog uitkomt.
Laat afkoelen in de vorm. Ongeveer 24 uur omdat hij hierdoor vochtiger wordt en daardoor een stuk lekkerder.
3 eieren
200 gram suiker
2 tl vanille suiker
200 gram gemalen amandelen
100 gram geraspte kokos
zeste van een citroen
2 tl kaneel
150 gram, gesmolten boter
2 wortels geraspt
100 ongezouten pistachenoten, grofgehakt
poedersuiker
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de een springvorm van 23 cm of een cakeblik.
Klop de eieren, de suiker en het vanille extract en de zeste van de citroen in een kom en roer de gemalen amandelen of amandelmeel, de kokos en de kaneel erdoor. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Doe de geraspte wortels en de pistachenoten erbij en roer tot dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Schep het beslag in de vorm en bak ongeveer 60 minuten of totdat een sateprikker er droog uitkomt.
Laat afkoelen in de vorm. Ongeveer 24 uur omdat hij hierdoor vochtiger wordt en daardoor een stuk lekkerder.
Reacties
Een reactie posten