Ingrediënten 4 eieren 200 gram amandelmeel 1 1/2 theelepel bakpoeder 100 gram honing of maple siroop 50 gram roomboter of 25 gram kokosvet 1/2 theelepel koekkruiden of kaneel 10 gram walnoten 1 appel citroensap zout Oven voorverwarmen op 175 graden. Cakeblikje 11 bij 21 cm in kwasten met een beetje kokosvet of roomboter. Eieren, honing, boter of kokosvet goed mengen. Amandelpoeder, bakpoeder, koekkruiden, en zout toevoegen, mengen tot een mooi beslag. Walnoten doormidden erdoor spatelen. Appel in plakjes en in blokjes besprenkelen met een beetje citroensap. De blokjes door het beslag spatelen. Beslag in cakeblik, bovenop de plakjes appel leggen. In 45 minuten afbakken en laten afkoelen in het cakeblik. Eruit halen en verder laten afkoelen op een rekje.
Uit het boek Patisserie van Christophe Felder heb ik deze heerlijke Pruimentaart gemaakt. Een heel mooi boek met 210 uitgewerkte recepten en 3200 foto's. Zijn eerste recept uit het boek is deze taart gemaakt met een boterdeeg. Ingrediënten Voor het deeg: 250 gram bloem 125 gram boter in blokjes 1 maatlepel 5 ml zout 40 gram fijne kristalsuiker 1,25 dl koud water Voor de vulling: 50 gram paneermeel 500 gram pruimen of kwetsen 2 eetlepels fijne kristalsuiker 1 theelepel (2,5 ml)kaneel Lage taartvorm van 24 cm Voor het boterdeeg: Doe de bloem, de boter. het zout en de fijne kristalsuiker in de kom van de standmixer met de deeghaak op stand 1 of met de mixer. Meng tot het mengsel een vrij fijne en zanderige structuur heeft gekregen. Voeg dan het koude water toe en blijf mengen tot het deeg egaal is. Rol het tot een bal en wikkel het in plasticfolie en laat het circa 2 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. ...
Ingrediënten Voor 10 potjes 1 kilo zilveruitjes 1 eetlepel mosterdzaad 1 eetlepel peperkorrels 4 eetlepels suiker 400 ml water 600 ml azijn De zilveruitjes pellen. De uitjes in een grote pan of kom zetten en bestrooien met zout en vullen met water tot dat ze onder staan dan 24 uur in koelkast zetten. De volgende dag de uitjes goed spoelen. De uitjes terug doen in de pan weer bestrooien met zout de pan weer afvullen met water en nog eens 24 uur in de koelkast zetten. Spoel nu de uitjes heel goed af. Zorg er voor dat uw potten goed schoon zijn. Door bijvoorbeeld ze in de vaatwasser te wassen of ze in de soda te zetten en vervolgens goed na te spoelen met heet water. Breng nu water, azijn (wij hebben verschillende soorten azijn gebruikt voor verschillende smaken) aan de kook samen met de peperkorrels, suiker en mosterdzaadjes. In de potjes kunt bijvoorbeeld onderin een laurierblaadje legg...
Reacties
Een reactie posten