Crostini’s met zachte geitenkaas & belugalinzen
Ingrediënten



15 stuks
15 plakken (oud) stokbrood of ciabatta
wat druppels milde olijfolie
door midden gesneden teen knoflook
50 gram GreenAge Belugalinzen
bouillonblokje
scheut extra vergine olijfolie
enkele druppels citroensap
100 gram geitenroomkaas
1-2 eetlepels room of melk
5 sprieten bieslook, in dunne ringetjes gesneden
breng een halve liter water aan de kook en los hierin het bouillionblokje op
doe de linzen erin en laat op zacht vuur ca. 20 minuten gaar worden (let op dat de linzen niet te zacht worden maar lekker knapperig blijven)
maak ondertussen de geitenkaas en de crostini’s:
verhit een (gril)pan en bestrijk heel licht met wat milde olijfolie, rooster hierin het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig
leg de crostini’s op een schaal of groot bord en wrijf met de snijkant van de knoflook over de zijde waarop je straks de geitenkaas en linzen doet (de knoflook geeft hierdoor een subtiele smaak en geur af aan het brood)
roer roomkaas, zachte kaas en de helft van de bieslook door elkaar, maak het eventueel wat smeuïger en smeerbaarder met een klein beetje room of melk, breng op smaak met peper en zout
giet de linzen af en laat afkoelen, breng op smaak met wat extra vergine olijfolie, citroensap en peper en zout
smeer een laagje van het geitenkaasmengsel op iedere crostini, doe er een lepeltje linzen op strooi er de rest van de bieslook over



15 stuks
15 plakken (oud) stokbrood of ciabatta
wat druppels milde olijfolie
door midden gesneden teen knoflook
50 gram GreenAge Belugalinzen
bouillonblokje
scheut extra vergine olijfolie
enkele druppels citroensap
100 gram geitenroomkaas
1-2 eetlepels room of melk
5 sprieten bieslook, in dunne ringetjes gesneden
breng een halve liter water aan de kook en los hierin het bouillionblokje op
doe de linzen erin en laat op zacht vuur ca. 20 minuten gaar worden (let op dat de linzen niet te zacht worden maar lekker knapperig blijven)
maak ondertussen de geitenkaas en de crostini’s:
verhit een (gril)pan en bestrijk heel licht met wat milde olijfolie, rooster hierin het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig
leg de crostini’s op een schaal of groot bord en wrijf met de snijkant van de knoflook over de zijde waarop je straks de geitenkaas en linzen doet (de knoflook geeft hierdoor een subtiele smaak en geur af aan het brood)
roer roomkaas, zachte kaas en de helft van de bieslook door elkaar, maak het eventueel wat smeuïger en smeerbaarder met een klein beetje room of melk, breng op smaak met peper en zout
giet de linzen af en laat afkoelen, breng op smaak met wat extra vergine olijfolie, citroensap en peper en zout
smeer een laagje van het geitenkaasmengsel op iedere crostini, doe er een lepeltje linzen op strooi er de rest van de bieslook over
Reacties
Een reactie posten