Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en brie
Ingrediënten

voor 20 hapjes:
2 el olijfolie
1 grote Spaanse ui, doormidden en dan in dunne plakken gesneden
Zout en peper
1 tl tijmblaadjes, plus extra om te bestrooien
2 tl bruine basterdsuiker
1 pak 375 gr bladerdeeg
100 gram brie
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de uien toe, bestrooi ze met zout, peper en tijm. Smoor ze regelmatig omscheppend 20 minuten op laag vuur tot ze boterzacht zijn. Voeg de suiker toe en bak de uien regelmatig omscheppend circa 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Proef of ze goed van smaak zijn.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de velletjes bladerdeeg naast elkaar, elkaar overlappend als een grote rechthoek op een bakplaat. Verdeel de uien erop en schik de brie op de uien.
Bak het bladerdeeg in circa 25 minuten knapperig en goudbruin. Snijd het in 12 vierkantjes of rechthoeken en bestrooi ze met tijm.
Dien ze heet, warm of lauw op.


2 el olijfolie
1 grote Spaanse ui, doormidden en dan in dunne plakken gesneden
Zout en peper
1 tl tijmblaadjes, plus extra om te bestrooien
2 tl bruine basterdsuiker
1 pak 375 gr bladerdeeg
100 gram brie
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de uien toe, bestrooi ze met zout, peper en tijm. Smoor ze regelmatig omscheppend 20 minuten op laag vuur tot ze boterzacht zijn. Voeg de suiker toe en bak de uien regelmatig omscheppend circa 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Proef of ze goed van smaak zijn.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de velletjes bladerdeeg naast elkaar, elkaar overlappend als een grote rechthoek op een bakplaat. Verdeel de uien erop en schik de brie op de uien.
Bak het bladerdeeg in circa 25 minuten knapperig en goudbruin. Snijd het in 12 vierkantjes of rechthoeken en bestrooi ze met tijm.
Dien ze heet, warm of lauw op.
Reacties
Een reactie posten