Meloen siroop
Ingrediënten
Voor 3 liter siroop
2 oogmeloenen
1 1/2 kg suiker
100 ml citroensap
250 ml water
Bereidingswijze:
1 litersap op 1 1/2 kilo suiker levert ongeveer 3 liter siroop. Verhouding om limonade te maken op 250 ml gaat 4 liter water.
De meloen schillen en in stukken. In de Versapers sap maken.
Heeft u geen sapcentrifuge dan de meloen in een pan met dikke bodem samen met het water vijf minuten laten koken. In een vergiet een uitgespoelde theedoek leggen en het mengsel er inschenken. In een nacht in de koelkast zetten.
Het sap van de meloen samen met het citroensap en de suiker aan de kook brengen en vijf minuten laten koken
Giet de siroop nu in flessen die gesteriliseerd zijn (bijvoorbeeld door te wassen in de vaatwasser op heet programma) dan zijn ze ook gelijk goed heet om de siroop in de flessen te gieten.
Afsluiten en laten afkoelen.
Voor 3 liter siroop
2 oogmeloenen
1 1/2 kg suiker
100 ml citroensap
250 ml water
Bereidingswijze:
1 litersap op 1 1/2 kilo suiker levert ongeveer 3 liter siroop. Verhouding om limonade te maken op 250 ml gaat 4 liter water.
De meloen schillen en in stukken. In de Versapers sap maken.
Heeft u geen sapcentrifuge dan de meloen in een pan met dikke bodem samen met het water vijf minuten laten koken. In een vergiet een uitgespoelde theedoek leggen en het mengsel er inschenken. In een nacht in de koelkast zetten.
Het sap van de meloen samen met het citroensap en de suiker aan de kook brengen en vijf minuten laten koken
Giet de siroop nu in flessen die gesteriliseerd zijn (bijvoorbeeld door te wassen in de vaatwasser op heet programma) dan zijn ze ook gelijk goed heet om de siroop in de flessen te gieten.
Afsluiten en laten afkoelen.
Reacties
Een reactie posten