Ricotta Mascarpone taart met doperwten en tuinbonen
Ingrediënten
Ingrediënten
200 gram speltbloem
1/2 theelepel zout
50 gram koude roomboter
50 gram magere kwark
3 el koud water
Vulling:
200 gram Mascarpone
200 gram Ricotta
2 el geraspte Parmezaanse kaas
geraspte schil van 1 citroen
eetlepel citroen sap
2 el fijngesneden bladpeterselie
2 el fijngesneden bieslook
1 gele courgette
100 gram doperwten
100 gram tuinbonen
olijfolie
peper
zout
Het deeg maken kan het best een dag van te voren:
1 Bloem, zout en boter in de keukenmachine en laten draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
2. Kwark en 3 el water toevoegen.
3. Machine laten draaien totdat er een bal ontstaat.
4. Het deeg uit de machine halen en in plasticfolie verpakken en in de koelkast leggen, minimaal een 30 minuten maar het verwerkt het gemakkelijkst als het een nacht in de koelkast heeft gelegen.
5. Een quiche of taartbakblik een klein beetje invettn.
6. Oven voor verwarmen op 180 graden
7. Het deeg uitrollen, dit gaat heel goed tussen twee stukken plasticfolie dan blijft het niet aan het aanrecht plakken en u hoeft geen bloem te gebruiken, als u het dun heeft uitgerold in het bakblik leggen. Zorg er voor dat het deeg iets over de rand hangt want het zal nog iets krimpen.
8. Leg nu over het deeg een stuk bakpapier en vul deze met een blindbakvulling ( u kunt hiervoor rijst gebruiken of bonen)
9. Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten.
De vulling:
10. Meng de mascarpone, ricotta, geraspte Parmezaanse kaas, peterselie, bieslook, geraspte citroen, citroen sap. Op smaak brengen met peper en zout.
11. Blancheer de doperwten en spoel ze koud af.
12. Blancheer de tuinbonen, spoel ze koud en haal het vliesje van de tuinbonen.
13. Was de courgette en maak dunne linten met een dunschiller of de kaasschaaf.
14. Vul het licht gebakken deeg met de mascarpone-ricotta vulling en druk de doperwten er lichtjes in.
Leg de tuinbonen er boven samen met courgette linten. Eventueel nog kleine tomaatjes toevoegen voor de kleur.
Een heel klein beetje olijfolie er overheen schenken met nog een beetje Parmezaanse kaas.
Zet nu terug in de oven op 180 graden voor 10 minuten tot de vulling stevig aanvoelt en de courgette\'s gekleurd zijn.
(Bron: Delicious)
Ingrediënten
200 gram speltbloem
1/2 theelepel zout
50 gram koude roomboter
50 gram magere kwark
3 el koud water
Vulling:
200 gram Mascarpone
200 gram Ricotta
2 el geraspte Parmezaanse kaas
geraspte schil van 1 citroen
eetlepel citroen sap
2 el fijngesneden bladpeterselie
2 el fijngesneden bieslook
1 gele courgette
100 gram doperwten
100 gram tuinbonen
olijfolie
peper
zout
Het deeg maken kan het best een dag van te voren:
1 Bloem, zout en boter in de keukenmachine en laten draaien tot er een kruimelig deeg ontstaat.
2. Kwark en 3 el water toevoegen.
3. Machine laten draaien totdat er een bal ontstaat.
4. Het deeg uit de machine halen en in plasticfolie verpakken en in de koelkast leggen, minimaal een 30 minuten maar het verwerkt het gemakkelijkst als het een nacht in de koelkast heeft gelegen.
5. Een quiche of taartbakblik een klein beetje invettn.
6. Oven voor verwarmen op 180 graden
7. Het deeg uitrollen, dit gaat heel goed tussen twee stukken plasticfolie dan blijft het niet aan het aanrecht plakken en u hoeft geen bloem te gebruiken, als u het dun heeft uitgerold in het bakblik leggen. Zorg er voor dat het deeg iets over de rand hangt want het zal nog iets krimpen.
8. Leg nu over het deeg een stuk bakpapier en vul deze met een blindbakvulling ( u kunt hiervoor rijst gebruiken of bonen)
9. Bak de bodem voor ongeveer 15 minuten.
De vulling:
10. Meng de mascarpone, ricotta, geraspte Parmezaanse kaas, peterselie, bieslook, geraspte citroen, citroen sap. Op smaak brengen met peper en zout.
11. Blancheer de doperwten en spoel ze koud af.
12. Blancheer de tuinbonen, spoel ze koud en haal het vliesje van de tuinbonen.
13. Was de courgette en maak dunne linten met een dunschiller of de kaasschaaf.
14. Vul het licht gebakken deeg met de mascarpone-ricotta vulling en druk de doperwten er lichtjes in.
Leg de tuinbonen er boven samen met courgette linten. Eventueel nog kleine tomaatjes toevoegen voor de kleur.
Een heel klein beetje olijfolie er overheen schenken met nog een beetje Parmezaanse kaas.
Zet nu terug in de oven op 180 graden voor 10 minuten tot de vulling stevig aanvoelt en de courgette\'s gekleurd zijn.
(Bron: Delicious)
Reacties
Een reactie posten