Pruimenjam met sinaasappel
Ingrediënten
Ingrediënten
Zes potten:
2 kg pruimen
500 gram geleisuiker speciaal
100 ml vers geperst sinaasappel sap
50 ml citroensap
Pruimen wassen en ontpitten. 10 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of 5 minuten zachtjes laten koken in water. Dan koud afspoelen en de pruimen ontdoen van hun vel.
Meng de pruimen, suiker, sinaasappelsap en citroensap in een pan met dikke bodem.
Breng aan de kook. Schuim regelmatig af en laat ongeveer 5 minuten koken op hoog vuur tot de pruimen glazig worden en het mengsel dikker begint te worden.
Controleer nu de dikte door een druppel van de confituur op een koud bordje te leggen. Is deze stevig en loopt hij niet meer uit dan nog heel even laten doorkoken.
Vuur nu uitzetten en de jam in schone warme potten scheppen. Deksel er op schroeven en vijf minuten omgekeerd laten staan.
Ingrediënten
Zes potten:
2 kg pruimen
500 gram geleisuiker speciaal
100 ml vers geperst sinaasappel sap
50 ml citroensap
Pruimen wassen en ontpitten. 10 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of 5 minuten zachtjes laten koken in water. Dan koud afspoelen en de pruimen ontdoen van hun vel.
Meng de pruimen, suiker, sinaasappelsap en citroensap in een pan met dikke bodem.
Breng aan de kook. Schuim regelmatig af en laat ongeveer 5 minuten koken op hoog vuur tot de pruimen glazig worden en het mengsel dikker begint te worden.
Controleer nu de dikte door een druppel van de confituur op een koud bordje te leggen. Is deze stevig en loopt hij niet meer uit dan nog heel even laten doorkoken.
Vuur nu uitzetten en de jam in schone warme potten scheppen. Deksel er op schroeven en vijf minuten omgekeerd laten staan.
Reacties
Een reactie posten