Pruimen Siroop
Ingrediënten
Voor 3 liter siroop
2 kg Pruimen
3 kg suiker
100 ml citroensap
250 ml water
Pruimen wassen en ontpitten. 10 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of 5 minuten zachtjes laten koken in water. Dan koud afspoelen en de pruimen ontdoen van hun vel.
Of persen door de versapers
In een pan de pruimen, suiker en het citroensap toevoegen, al roerend langzaam aan de kookbrengen.
Als al de suiker is opgelost 250 ml water toevoegen.
Drie minuten laten doorkoken.
Giet de siroop nu in flessen die gesteriliseerd zijn (bijvoorbeeld door te wassen in de vaatwasser op heet programma) dan zijn ze ook gelijk goed heet om de siroop in de flessen te gieten.
Afsluiten en laten afkoelen.
Eventueel voor langere houdbaarheid 100 minuten stomen op 90 graden.
Voor 3 liter siroop
2 kg Pruimen
3 kg suiker
100 ml citroensap
250 ml water
Pruimen wassen en ontpitten. 10 minuten stomen in de stoomoven op 100 graden of 5 minuten zachtjes laten koken in water. Dan koud afspoelen en de pruimen ontdoen van hun vel.
Of persen door de versapers
In een pan de pruimen, suiker en het citroensap toevoegen, al roerend langzaam aan de kookbrengen.
Als al de suiker is opgelost 250 ml water toevoegen.
Drie minuten laten doorkoken.
Giet de siroop nu in flessen die gesteriliseerd zijn (bijvoorbeeld door te wassen in de vaatwasser op heet programma) dan zijn ze ook gelijk goed heet om de siroop in de flessen te gieten.
Afsluiten en laten afkoelen.
Eventueel voor langere houdbaarheid 100 minuten stomen op 90 graden.
Reacties
Een reactie posten