Olijvenbrood
Ingrediënten
Bloem 275 gram
Volkorenmeel 50 gram
Gist 12 gram
Water 210 ml
Olijfolie 20 ml
Ontpitten olijven 120 gram
Bereidingswijze:
Gist oplossen in water, twee bloemsoorten toevoegen in de machine en mengen
na een minuut mengtijd het zout en de olijfolie toevoegen.
Draaien totdat er een mooi egaal deeg ontstaat.
Dan 20 minuten laten rijsen in de kom nu de olijven toevoegen en heel even in de machine laten draaien.
Deeg uit de kom halen op het werkblad leggen en iets de lucht er uitdrukken.
Het deeg nu luchtig tot een bol vormen en laten rijzen totdat het volume is verdubbeld onder een doek.
Nu nog een keer de lucht uit het deeg drukken en opnieuw opbollen maar nu iets stevigere
maak inkepingen in het brood met bijvoorbeeld een deeg snijder en duw de delen wat uiteen
Laat de bol nu opnieuw rijzen tot dat deze in volume is verdubbeld.
Bestrijk het brood met olijfolie en bak het af.
oventemperatuur 200 graden
bakduur 35 minuten
Bloem 275 gram
Volkorenmeel 50 gram
Gist 12 gram
Water 210 ml
Olijfolie 20 ml
Ontpitten olijven 120 gram
Bereidingswijze:
Gist oplossen in water, twee bloemsoorten toevoegen in de machine en mengen
na een minuut mengtijd het zout en de olijfolie toevoegen.
Draaien totdat er een mooi egaal deeg ontstaat.
Dan 20 minuten laten rijsen in de kom nu de olijven toevoegen en heel even in de machine laten draaien.
Deeg uit de kom halen op het werkblad leggen en iets de lucht er uitdrukken.
Het deeg nu luchtig tot een bol vormen en laten rijzen totdat het volume is verdubbeld onder een doek.
Nu nog een keer de lucht uit het deeg drukken en opnieuw opbollen maar nu iets stevigere
maak inkepingen in het brood met bijvoorbeeld een deeg snijder en duw de delen wat uiteen
Laat de bol nu opnieuw rijzen tot dat deze in volume is verdubbeld.
Bestrijk het brood met olijfolie en bak het af.
oventemperatuur 200 graden
bakduur 35 minuten
Reacties
Een reactie posten