Gemarineerde mosselen
Ingrediënten
100 g gekookte mosselen zonder schelp
2-3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 theelepel citroensap
3 eetlepels medium dry sherry
Peper
Zout
Bereidingswijze:
Neem een schaal en meng hierin de olijfolie met de basilicum, geraspte sinaasappelschil, citroensap, sherry en zout en peper (naar smaak) tot het een mooie marinade is.
Vervolgens schep je de mosselen door de marinade.
Zet de mosselen in marinade in voor minmaal 1 uur in de koelkast.
Neemt u ongekookte mosselen.
Was de mosselen. Snij een ui fijn en een half bosje peterselie. Leg dit op de stoomschaal met gaatjes en leg hierop de mosselen. Kook de mosselen of stoom de mosselen voor 12 minuten in de stoomoven. Laat de mosselen afkoelen. Haal de mosselen uit de schelp maar bewaar de bewaar de schelpen zodat u later de gemarineerde mosselen er in terug kunt leggen dan heeft u gelijk een mooi presentatie.
Lekker bij een glaasje Albarino
100 g gekookte mosselen zonder schelp
2-3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 theelepel citroensap
3 eetlepels medium dry sherry
Peper
Zout
Bereidingswijze:
Neem een schaal en meng hierin de olijfolie met de basilicum, geraspte sinaasappelschil, citroensap, sherry en zout en peper (naar smaak) tot het een mooie marinade is.
Vervolgens schep je de mosselen door de marinade.
Zet de mosselen in marinade in voor minmaal 1 uur in de koelkast.
Neemt u ongekookte mosselen.
Was de mosselen. Snij een ui fijn en een half bosje peterselie. Leg dit op de stoomschaal met gaatjes en leg hierop de mosselen. Kook de mosselen of stoom de mosselen voor 12 minuten in de stoomoven. Laat de mosselen afkoelen. Haal de mosselen uit de schelp maar bewaar de bewaar de schelpen zodat u later de gemarineerde mosselen er in terug kunt leggen dan heeft u gelijk een mooi presentatie.
Lekker bij een glaasje Albarino
Reacties
Een reactie posten