Notentaartje met karamel
Ingrediënten
Linzerdeeg:
400 g zachte boter
3 st eieren
320 g kandijsuiker
160 g broyage puur
800 g bloem
2 g bakpoeder
Frangipan:
250 g boter
250 g suiker
250 g broyage puur
200 g eieren
100 g bloem
Karamelliseren van noten:
20 g water
50 g suiker
150 g gepelde hazelnoten
5 g zachte boter
Karamel:
240 g glucose
360 g suiker
450 g room
Linzerdeeg:
doe de boter in een kom
voeg eieren, suiker en broyage toe
meng door elkaar tot het botermengsel glad is
zeef de bloemen bakpoeder en voeg aan botermengsel toe
meng tot het deeg egaal is
wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast
deeg uitrollen op 3 mm dikte en de ringen fonceren
vul de ringen voor 1 derde met frangipanebeslag
verdeel wat gehakte hazelnoten op het beslag
afbakken gedurende 25 minuten in oven van 190°
vul de taartjes tot aan de rand met de karamel
werk af met chocolade en de gekaramelliseerde hazelnoot
Frangipane:
boter zachtmaken en cremen
suiker toevoegen en wit kloppen
broyage en eieren afwisselend onderroeren
op het laatst er de bloem onder spatelen.
Karamelliseren van noten:
breng water en suiker aan de kook
voeg de gepelde noten toe
blijf op een zacht vuur roeren tot het vocht is verdampt
voeg de boter toe aan de noten en karamelliseer ze mooi bruin
Karamel:
glucose samen met de suiker tot de gewenste kleur laten smelten
als de gewenste kleur is bekomen blussen met de kokende room
Linzerdeeg:
400 g zachte boter
3 st eieren
320 g kandijsuiker
160 g broyage puur
800 g bloem
2 g bakpoeder
Frangipan:
250 g boter
250 g suiker
250 g broyage puur
200 g eieren
100 g bloem
Karamelliseren van noten:
20 g water
50 g suiker
150 g gepelde hazelnoten
5 g zachte boter
Karamel:
240 g glucose
360 g suiker
450 g room
Linzerdeeg:
doe de boter in een kom
voeg eieren, suiker en broyage toe
meng door elkaar tot het botermengsel glad is
zeef de bloemen bakpoeder en voeg aan botermengsel toe
meng tot het deeg egaal is
wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast
deeg uitrollen op 3 mm dikte en de ringen fonceren
vul de ringen voor 1 derde met frangipanebeslag
verdeel wat gehakte hazelnoten op het beslag
afbakken gedurende 25 minuten in oven van 190°
vul de taartjes tot aan de rand met de karamel
werk af met chocolade en de gekaramelliseerde hazelnoot
Frangipane:
boter zachtmaken en cremen
suiker toevoegen en wit kloppen
broyage en eieren afwisselend onderroeren
op het laatst er de bloem onder spatelen.
Karamelliseren van noten:
breng water en suiker aan de kook
voeg de gepelde noten toe
blijf op een zacht vuur roeren tot het vocht is verdampt
voeg de boter toe aan de noten en karamelliseer ze mooi bruin
Karamel:
glucose samen met de suiker tot de gewenste kleur laten smelten
als de gewenste kleur is bekomen blussen met de kokende room
Reacties
Een reactie posten