Amandel tuilles
Ingrediënten
150 gram bloem
150 gram suiker
150 gram eiwit
150 gram gesmolten boter
voor 20 stuks
Verwarm de oven op 160 graden.
Meng de gesmolten boter met bloem en roer dit goed door.
Voeg vervolgens de eiwitten toe samen met de suiker. Maak hier een beslag van.
Maak van een stuk hard plastic een mal. Leg deze op een bakmatje op een bakplaat.
Neem een lepel en verdeel een beetje van het beslag op de mal en strijk deze mooi glad.



Strooi er geschaafde amandelen overheen.
Bak de koekjes in 6 minuten af.
Haal de koekjes uit de oven en verwerk ze. Vouw ze over een kopje om een bakje te krijgen. Laat dit even staan tot dat het koekje wat is afgekoeld.
150 gram bloem
150 gram suiker
150 gram eiwit
150 gram gesmolten boter
voor 20 stuks
Verwarm de oven op 160 graden.
Meng de gesmolten boter met bloem en roer dit goed door.
Voeg vervolgens de eiwitten toe samen met de suiker. Maak hier een beslag van.
Maak van een stuk hard plastic een mal. Leg deze op een bakmatje op een bakplaat.
Neem een lepel en verdeel een beetje van het beslag op de mal en strijk deze mooi glad.
Strooi er geschaafde amandelen overheen.
Bak de koekjes in 6 minuten af.
Haal de koekjes uit de oven en verwerk ze. Vouw ze over een kopje om een bakje te krijgen. Laat dit even staan tot dat het koekje wat is afgekoeld.
Reacties
Een reactie posten