Piramide moccabotercreme
Ingrediënten
Dobos gebak
120 gram dooiers
60 gram suiker
190 gram eiwit
40 gram poedersuiker
40 gram boter
80 gram bloem
Creme au beurre
250 gram suiker
70 gram water
2 eieren
400 gram boter
Suiker siroop met koffie
250 gram suiker
250 gram water
4 eetlepels oploskoffie
Marsepein met mocca
Bereiding Dobson gebak
Bakplaat bekleden met bakpapier
Dooiers en suiker samen luchtig kloppen
Eiwit met poedersuiker stijfkloppen
Boter smelten
Onder het eiwit het dooiermengsel mengen met mixer, boter toevoegen.
Met een spatel de bloem eronder spatelen.
10 minuten afbakken in een oven van 180 graden of tot dat hij mooi goud geel is.




Creme au beurre
De suiker met het water op een temperatuur brengen 118 graden
Boter en eieren in kom van mixer en straalsgewijs het suikerwater toevoegen.
Goed luchtig kloppen. In spuitzak en koel wegleggen.
Suikersiroop
Suiker in het water oplossen op een matig vuur en de 4 eetlepels oploskoffie toevoegen. Even laten doorkoken.
Afwerking:
De bodem in repen snijden van 10 centimeter breed.
In kwasten met de koffiesiroop.
Een mooie laag boterroom erop spuiten. Glad strijken en volgende laag er op leggen.
Maak vijf lagen en strijk de bovenkant mooi af. Zet in de vriezer.
Maak ondertussen de marsepein met de mocca en rol deze dun uit.
Neem de stukken taart uit de vriezer en snij er piramides van zet deze tegen elkaar en leg de marsepein er overheen.
Afwerken met chocolade en eigen inzicht.

Dobos gebak
120 gram dooiers
60 gram suiker
190 gram eiwit
40 gram poedersuiker
40 gram boter
80 gram bloem
Creme au beurre
250 gram suiker
70 gram water
2 eieren
400 gram boter
Suiker siroop met koffie
250 gram suiker
250 gram water
4 eetlepels oploskoffie
Marsepein met mocca
Bereiding Dobson gebak
Bakplaat bekleden met bakpapier
Dooiers en suiker samen luchtig kloppen
Eiwit met poedersuiker stijfkloppen
Boter smelten
Onder het eiwit het dooiermengsel mengen met mixer, boter toevoegen.
Met een spatel de bloem eronder spatelen.
10 minuten afbakken in een oven van 180 graden of tot dat hij mooi goud geel is.




Creme au beurre
De suiker met het water op een temperatuur brengen 118 graden
Boter en eieren in kom van mixer en straalsgewijs het suikerwater toevoegen.
Goed luchtig kloppen. In spuitzak en koel wegleggen.
Suikersiroop
Suiker in het water oplossen op een matig vuur en de 4 eetlepels oploskoffie toevoegen. Even laten doorkoken.
Afwerking:
De bodem in repen snijden van 10 centimeter breed.
In kwasten met de koffiesiroop.
Een mooie laag boterroom erop spuiten. Glad strijken en volgende laag er op leggen.
Maak vijf lagen en strijk de bovenkant mooi af. Zet in de vriezer.
Maak ondertussen de marsepein met de mocca en rol deze dun uit.
Neem de stukken taart uit de vriezer en snij er piramides van zet deze tegen elkaar en leg de marsepein er overheen.
Afwerken met chocolade en eigen inzicht.

Reacties
Een reactie posten