Bananenroomijs
Ingrediënten
1 kg compositie voor vanilleroomijs ( zonder vanillestokje ) zie vanille ijs
1000 gr bananen ( netto )
1 kg suikersiroop
walnoten
gesmolten chocolade
sap van 1 citroen
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
Doe ze in een grote kom en voeg het sap van 1 citroen erbij.
Voeg de suikersiroop aan toe.
Meng de compositie voor vanilleroomijs.
Mix de compositie gedurende 2 minuten.
Draai af tot roomijs ( tot -7°C ).
Als het ijs bijna klaar is kun je er de gesmolten chocolade en de fijngehakte
noten bijvoegen.
Hoe langer je de machine laat draaien, hoe kleiner de stukjes chocolade.
Tip :
Je kunt de noten en/of de chocolade weglaten uit deze compositie.
1 kg compositie voor vanilleroomijs ( zonder vanillestokje ) zie vanille ijs
1000 gr bananen ( netto )

walnoten
gesmolten chocolade
sap van 1 citroen
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes.
Doe ze in een grote kom en voeg het sap van 1 citroen erbij.
Voeg de suikersiroop aan toe.
Meng de compositie voor vanilleroomijs.
Mix de compositie gedurende 2 minuten.
Draai af tot roomijs ( tot -7°C ).
Als het ijs bijna klaar is kun je er de gesmolten chocolade en de fijngehakte
noten bijvoegen.
Hoe langer je de machine laat draaien, hoe kleiner de stukjes chocolade.
Tip :
Je kunt de noten en/of de chocolade weglaten uit deze compositie.
Reacties
Een reactie posten