Gebroken tarwebrood
Ingrediënten
Gebroken tarwe 500 gram
Tarwe bloem 500 gram
Water 350 ml (ijskoud)
Water 250 ml
Gist 15 gram
Zout 9 gram
Protea 50 gram
Bereiding
De gebroken tarwe en het water ijskoude water 4 uur laten inweken
Water mengen met de Gist en 3 minuten laten mengen.
Bloem toevoegen en de gebroken tarwe met weekwater
Protea bij voegen en 8 minuten mengen in 1e versnelling
Zout toevoegen en 10 minuten kneden
Let er wel op dat het deeg niet warm draait!
Kuiprijs van 20 minuten geven
Doordraaien en afwegen op 850 gram en opbollen.
bolrijs van 20 minuten
opnieuw opbollen, bevochtigen en in de geplette tarwe drukken
op mat laten volrijzen
Oventemperatuur oven van 240 graden
Bakduur 45 tot 50 minuten in een dalende oven naar 200 graden
Bij warm weer kun je het water sneller koelen door het even in de vriezer te plaatsen.
Gebroken tarwe 500 gram
Tarwe bloem 500 gram
Water 350 ml (ijskoud)
Water 250 ml
Gist 15 gram
Zout 9 gram
Protea 50 gram
Bereiding
De gebroken tarwe en het water ijskoude water 4 uur laten inweken
Water mengen met de Gist en 3 minuten laten mengen.
Bloem toevoegen en de gebroken tarwe met weekwater
Protea bij voegen en 8 minuten mengen in 1e versnelling
Zout toevoegen en 10 minuten kneden
Let er wel op dat het deeg niet warm draait!
Kuiprijs van 20 minuten geven
Doordraaien en afwegen op 850 gram en opbollen.
bolrijs van 20 minuten
opnieuw opbollen, bevochtigen en in de geplette tarwe drukken
op mat laten volrijzen
Oventemperatuur oven van 240 graden
Bakduur 45 tot 50 minuten in een dalende oven naar 200 graden
Tip :
Gebruik ijskoud water !Bij warm weer kun je het water sneller koelen door het even in de vriezer te plaatsen.
Reacties
Een reactie posten