Bruin met karnemelk

Geplette tarwe 250 gram
Water 200 ml
Tarwebloem 250 gram
Karnemelk 50 ml
Gist 18 gram
Vetstof 10 gram
Glutenversterker 10 gram
Zout 9 gram
1 brood of 2 kleinere broodjes
Geplette tarwe en water goed mengen en 30 minuten laten rusten
samen met de andere grondstoffen tot een homogeen deeg draaien
3 minuten in 1ste - 6 minuten in 2e versnelling
tafelrijs van 20 minuten onder doek en plasticfolie
ontgassen en afwegen, opbollen en 20 minuten laten rusten
900 grams brood of 2 van 450 grams broodjes afwegen
opnieuw opbollen, bevochtigen en in geplette tarwe drukken
in vorm of tapijt leggen en korte rijs geven
oventemperatuur dalende oven van 250c naar 210 c
bakduur 45 minuten
Reacties
Een reactie posten