Yoghurt maken met een starter van meneer Wateetons


Vandaag yoghurt maken met een yoghurt starter van meneer Wateetons #starterculturen.nl - benieuwd














Je eigen zuivel maken is oneindig veel lekkerder en leuker dan het kopen in de winkel. 
Maak thuis je eigen bifidus yoghurt met deze gevriesdroogde yoghurtstarter. 
Al naar gelang de fermentatie temperatuur kun je er stand of roeryoghurt mee maken.
Met de laatste eetlepel van je yoghurt kun je tot vijf keer nieuwe yoghurt maken! 
Yogurtmaker niet nodig. Ik heb deze yoghurt gemaakt in een blastchiller maar kan ook prima in een slowcooker.

  • Inhoud: 2 zakjes van 6 gram voor 0,5 liter melk elk
  • Zowel voor stand- als roeryoghurt
  • kan ook zonder yoghurtmaker
  • herbruikbaar, maak nieuwe yoghurt van je bestaande yoghurt
  • Je kunt zelfs kokosmelk gebruiken, maar zult wel een verdikkingsmiddel moeten toevoegen. 
Geproduceerd in Frankrijk.





Micro-organismen
Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus

Bewaarinstructies
In de vriezer. Bewaar de yoghurtstarter ook na gebruik in de vriezer in een Ziploc-zak, of gevacumeerd. De starter is zeer hydrofiel - als er vocht in het pakje komt, zal het de kwaliteit achteruit gaan. Houdbaarheid is ca 2 jaar in de vriezer. (Bron: meneer Wateetons 
https://www.starterculturen.nl/a-53933243/zuivel/bifidus-yoghurt-starter/ )




Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Belgische sandwich broodjes

Zilveruitjes Inmaken