maandag 17 februari 2014

Notenbrood

Ingrediƫnten
Tarwebloem 120 gram
Volkorenmeel 350 gram
Boter 50 gram
Lichte basterdsuiker 20 gram
Gist 20 gram
Zout 10 gram
Lauwe melk 275 ml
Walnoten gehakt 180 gram


smelt de boter tot die bruin wordt, laat hem afkoelen
kneed alles tot een vochtig deegje, uitgezonderd de walnoten
draaitijd 4 minuten in 1ste en 2 minuten in 2de versnelling
tafelrijs geven tot het in volume is verdubbeld is
ontgassen, plat maken en bestrooien met de gehakte noten
druk ze in het deeg en rol het op
25 minuten laten rusten
verdeel in twee gelijke delen en bol ze mooi glad op
schik op een plaat, druk ze een klein beetje plat en dek af met plasticfolie
versieringen aanbrengen en afbakken.

oventemperatuur 220 graden
bakduur 30 minuten
aantal stuks 2