zondag 10 augustus 2014

Appelcake zonder suiker

Ingrediƫnten

4 eieren
200 gram amandelmeel
1 1/2 theelepel bakpoeder
100 gram honing of maple siroop
50 gram roomboter of 25 gram kokosvet
1/2 theelepel koekkruiden of kaneel
10 gram walnoten
1 appel
citroensap
zout


Oven voorverwarmen op 175 graden.
Cakeblikje 11 bij 21 cm in kwasten met een beetje kokosvet of roomboter.
Eieren, honing, boter of kokosvet goed mengen.
Amandelpoeder, bakpoeder, koekkruiden, en zout toevoegen, mengen tot een mooi beslag.
Walnoten doormidden erdoor spatelen.
Appel in plakjes en in blokjes besprenkelen met een beetje citroensap. De blokjes door het beslag spatelen.
Beslag in cakeblik, bovenop de plakjes appel leggen.
In 45 minuten afbakken en laten afkoelen in het cakeblik.
Eruit halen en verder laten afkoelen op een rekje.