Ovenschotel met Koolraap en Pompoen
1 fles pompoen, in dunne plakjes
4 tomaten in plakjes1 ui fijn gesneden
1 venkel fijn gesneden
1 prei fijn gesneden
150 gram geraspte kaas
50 gram broodkruim of paneermeel
20 gram boter in plakjes
Ovenschaal invetten en oven voor verwarmen 180 graden hetelucht
In een koekenpan een beetje olie en daarin de venkel, ui en prei zachtjes bakken.
Een derde van dit mengsel onderin de ovenschaal. Daarop dakpansgewijs de koolraap en pompoen en tomaat leggen.
Beetje peper. Ik gebruik hier geen zout in daar er al zout in de kaas zit.
Dan weer een derde van het prei mengsel en strooi nu een derde kaas er overheen. Vervolgens weer koolraap, pompoen, tomaat dan het prei mengsel en kaas om vervolgens af te sluiten met de koolraap en pompoen. Meng nu de kaas door het broodkruim en bestrooi rijkelijk. Leg de plakjes boter erop en zet 50 minuten in de oven.
Eet smakelijk
Reacties
Een reactie posten