woensdag 21 augustus 2013

Zilveruitjes Inmaken


  
  
  
  
  

Ingrediƫnten
Voor 10 potjes

1 kilo zilveruitjes
1 eetlepel mosterdzaad
1 eetlepel peperkorrels
4 eetlepels suiker
400 ml water
600 ml azijn



De zilveruitjes pellen.
De uitjes in een grote pan of kom zetten en bestrooien met zout en vullen met water tot dat ze onder staan dan 24 uur in koelkast zetten.
De volgende dag de uitjes goed spoelen.
De uitjes terug doen in de pan weer bestrooien met zout de pan weer afvullen met water en nog eens 24 uur in de koelkast zetten.

Spoel nu de uitjes heel goed af.
Zorg er voor dat uw potten goed schoon zijn. Door bijvoorbeeld ze in de vaatwasser te wassen of ze in de soda te zetten en vervolgens goed na te spoelen met heet water.

Breng nu water, azijn (wij hebben verschillende soorten azijn gebruikt voor verschillende smaken) aan de kook samen met de peperkorrels, suiker en mosterdzaadjes.
In de potjes kunt bijvoorbeeld onderin een laurierblaadje leggen, veenbessen en verse Dille toevoegen in deze variant hebben wij gekozen voor witte wijn azijn.
U vult de potjes met de uitjes en giet nu de kokende azijn op de uitjes totdat ze volledig onderstaan.
Om er voor te zorgen dat ze goed vacumeren hebben wij ze 45 minuten in de stoomoven op 90 graden gezet.
Nu vier maanden wegzetten in het donker en u heeft heerlijke zilveruitjes.