Pasta van pompoen met broccoli, kastanje champignons en tomatensaus

1 rode ui klein gesneden   1 teen knoflook fijn gesneden
1 pompoen - schillen en pitten eruit halen (pitten drogen en roosteren voor iets anders)
Spaghetti van maken.
Broccoli in roosjes
250 gram kastanje champignons in plakjes
Pesto
Geraspte parmezaanse kaas

Tomatensaus maken van
1 kilo tomaten - wassen in kwarten
1 ui - klein snijden
1 teen knoflook fijn gesneden
1 Th lepel rozemarijn( liefst vers anders gedroogd)
1 Th lepel tijm ( liefst vers anders gedroogd
Beetje zeezout
Peper
Klein beetje olie - ui en knoflook erin en zachtjes bakken - tomaten erbij - rozemarijn en tijm
20 minuten zachtjes laten koken.
In de blender en goed fijn draaien -
Af laten koelen en in een fles in de koelkast zetten.
Pesto van rucola met walnoten en pistache noten
Rucola - geroosterde pistache noten en walnoten met olijfolie draaien in de keukenmachine tot een mooie emulsie.
In een potje en in de koelkast bewaren.
In een wok een klein beetje olie - ui en knoflook zachtjes bakken, champignons erbij laten bakken
Broccoli toevoegen even meebakken - pompoen toevoegen en tenslotte de Tomatensaus.
Langzaam garen tot alles beet gaar is.
Op bord - parmezaanse kaas en pesto toevoegen.
Eet smakelijk
Ps ik bereidt heel veel voor aan het begin van de week - meestal op zondagmiddag en zet alles in bakjes in de koelkast zodat ik de rest van de week snel, gezond en makkelijk kan eten.
Gebruik restjes vaak voor salade de volgende dag.