Zachte sandwich broodjes -Gezonde broodjes










1 kg tarwemeel 100% volkoren
450 gram melk
17 gram zout
30 gram suiker
1 ei
42 gram verse gist
100 -150 gram olie
50 gram boter


Meel, melk, gist, olie, boter, suiker, ei en zout in deegmachine. Draai met deeghaak tot er een mooi deeg ontstaat.
Leg het 10 minuten op tafel met een kleedje er over heen.
Weeg het af op 50 gram en bol licht op. Leg onder kleedje voor 10 minuten.
Bol op nieuw op.
Leg op bakplaat - zet op tafel met een kleedje er overheen en laat rijzen totdat de broodjes twee keer zo groot zijn geworden.
Of zet de bakplaat in de oven op 28 graden met een bakje kokend water erbij.
Zet de bakplaat in de combi-stoomoven op 28 graden ongeveer 30 minuten.
Oven voorverwarmen op 250 graden - Oven terug zetten naar 220 graden en brood in de oven zetten ongeveer 20 minuten 0f totdat het brood bruin en een temperatuur heeft bereikt van 96 graden.
Uit de oven halen en laten afkoelen op een rekje.
(Bron: Piva-Antwerpen - Dieet Bakkerij)