Asperge terrine



Ingrediƫnten

750 gram witte asperges
750 ml asperge vocht
12 blaadjes gelatine
1 dl witte wijn
1 bosje peterselie
1 bosje dille
1 bosje bieslook
1 bosje kervel
4 tomaten ontdaan van vel en pitjes

Benodigdheden
Cakeblik
Plasticfolie

Bereiding:
Asperges schillen
Asperges samen met de schillen 10 minuten koken met 750 ml water en 1 dl witte wijn
of 10 minuten stomen in de stoomoven, dan de schillen in de dichte bak eronder plaatsen met 750 ml water en witte wijn (1 dl)
Gelatine weken in koud water
Asperges uit het vocht halen of uit de stoomoven
Aan het vocht uit de stoomoven of het kookvocht de gelatine toevoegen en enigszins lobbig laten worden
De kruiden fijn snijden
Tomaten in blokjes snijden
Cake blik bekleden met plastic folie
De kruiden en tomaten toevoegen aan het kookvocht met gelatine
Eerste laag asperges in het cakeblik leggen. Alle kopjes naar een kant, dan een beetje van het gelatine mengsel op de asperges schenken en dan vervolgens de terrine verder opbouwen. Laag je asperges laagje mengsel.
Dan minimaal 3 duur laten opstijven in de koelkast, nog mooier is een hele nacht.