vrijdag 30 maart 2018

Lasagne met knolselderij, koolraap, pompoen en snijbiet

14 lasagnebladen
1 bosje snijbiet
6 tomaten in plakjes gesneden
Kwart knolselderij in dunne plakjes
Kwart koolraap in dunne plakjes
Kwart pompoen in dunne plakjes
250 gram kastanje champignons in plakjes.
1 ui fijn gesneden
1 knoflook teen fijn gesneden
400 ml witte wijn
400 ml groente bouillon
Zout, peper
Oven schaal bekleden met bakpapier
Snijbiet op de bodem
Bedekken met lasagnebladen - hele schaal bedekken
Knolselderij op de lasagnebladen -
Tomaten plakjes op de knolselderij
Bestrooien met peper en zout
Kastanje champignons even bakken met ui en knoflook.
Lasagne bladen op de tomaten
Koolraap plakjes op de lasagnebladen en nu de kastanjechampions op de koolraap.
Nu afdekken met lasagnebladen -hierop de pompoen plakjes en de overgebleven snijbiet.
Afdekken met lasagnebladen en daarop plakjes tomaten bestrooien met verse tijm
Laatste lekkere kaas ik heb tynjetaler gebruikt is een beetje nootachtig.
Schenk de bouillon met de wijn er over heen.
Dek af met bakpapier en daarover heen aluminiumfolie
45 minuten op 180 graden daarna de folie en papier eraf en nog 15 minuten laten bakken om het vocht te laten ontsnappen en een mooie bruine bovenkant te verkrijgen.