dinsdag 8 september 2015

Wortel, walnoten specerijen cake

Ingrediƫnten

80 gram walnoten
100 gram bloem
75 gram volkorenmeel
1 th kaneel
1 th gemberpoeder
mespunt zout
1 th bakpoeder
3 wortelen,geraspt
1 appel, geraspt
250 gram suiker
175 gram zonnebloemolie
2 eieren


Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een cakevorm van 30 cm of 1 kilo
Vet deze goed in of bedek met bakpapier.

Hak de walnoten en rooster 10 minuten in de oven op 180 graden.
Mix de bloem, specerijen, zout en bakpoeder en zet apart.
In een aparte kom meng de wortelen, appel en de walnoten.
Neem de mixer en mix de suiker met de zonnebloemolie totdat er een mooie homogene massa ontstaat. Voeg nu de eieren een voor een toe, het moet nu op mayonaise lijken.
Haal de mixer uit de kom en neem een spatel en spatel nu het bloemmengsel er voorzichtig doorheen, voeg nu het wortelmengsel toe en schep ook deze er door heen.

Neem het de bakvorm en voeg het beslag in de bakvorm. Bak de cake voor 55 minuten.

Laat de cake afkoelen in de bakvorm. In een dichtluchte doos blijft de cake voor 5 dagen goed in koelkast.

(Bron: The Bakingbook, Honey&Co)