dinsdag 8 september 2015

Kokostaart met kersen en pistachenoten

Ingrediƫnten
100 gram suiker
90 gram lichte bruine basterd suiker
180 gram amandelmeel of gemalen amandelen.
30 gram gemalen pistachenoten
45 gram kokos
50 gram zelfrijzend bakmeel
een mespunt zout
150 gram gesmolten boter
3 eieren
300 gram kersen ontpit
50 gram pistachenoten grof gehakt


Verwarm de oven voor op 160 graden, vet een bakvorm in met doorsnee van 22cm lichtjes in met boter.

Meng de droge ingrediƫnten in een kom. Giet de gesmolten boter erbij en roer de eieren erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

Laat de kersen in het beslag in de vorm vallen en druk ze iets aan. Strooi de gehakte noten over de taart. Bak de taart in 25- 30 minuten of totdat de kersen goud bruin zijn.

Laat de taart rusten in de vorm. Afgedekt is de taart een week houdbaar in de koelkast.

(Bron: Food from the middle-east, Honey&CO)