dinsdag 8 september 2015

Geroosterde wortel met komijn, geitenkaas en een honing-citroendressing

Ingrediƫnten
750 gram wortelen, diagonaal in plakjes van 2,5 cm dik.
olijfolie
1 volle eetlepel komijnzaad
versgemalen peper
zeezout
sap van 1 citroen
3 el heldere honing (citroenhoning)
100 gram zachte geitenkaas
1 bosje dille
een snufje nigellazaad


Verwarm de oven voor 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
Leg de wortelen op de bakplaat en besprenkel flink met olijfolie.
Bestrooi met komijnzaad en flink wat zwarte peper en zeezout en meng de wortelen zodat deze goed bedekt zijn. Rooster 25 tot 30 minuten in de oven tot de wortelen gaar zijn.
Roer het citroensap en de honing in een kom tot een homogeen mengsel. Haal de wortelen uit de oven besprenkel met de honing-citroendressing en hussel goed door elkaar. Rooster nog 8 - 10 minuten tot de wortelen licht gekarameliseerd zijn.
Haal de wortelen uit de oven en verdeel ze oven op een platbord. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de gehakte dille en het nigellazaad.

(Bron- Persiana Sabrina Ghayour)