dinsdag 8 september 2015

Bosbessen, Hazelnoten en ricoota cake

Ingrediƫnten

115 gram boter
125 gram suiker
3 eieren
25 gram bloem
1/2 th zout
zest van 1 citroen
1 th gemberpoeder
150 gram gemalen hazelnoten
250 gram ricotta
250 gram bosbessen
100 gram hazelnoten - grof gehakt
2 eetl rietsuiker


Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Neem een bakvorm van 23 cm - bedek deze met bakpapier.

Neem een kom en voeg hierin de boter en suiker mix deze totdat ze mooi licht zijn geworden. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zorg ervoor dat eerst het voorgaande ei goed is opgenomen. Haal de mixer uit de kom. Neem een spatel en spatel nu de bloem, zout,citroenzeste, gemalen gember en gemalen hazelnoten en spatel deze voorzichtig door het suikerbeslag. Voeg nu de ricotta en de helft van de bosbessen toe en spatel deze door het beslag. Schep het beslag in de vorm. Strooi de overgebleven bosbessen eroverheen samen met de gehakte hazelnoten. En tot slot strooi de rietsuiker er overheen.

Bak de cake voor 55-65 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen in het de vorm alvorens je deze op een bord zet.

De cake blijft drie- a vier dagen goed in de koelkast.

(Bron : The Baking book - Honey&CO)