dinsdag 8 september 2015

Appel cake met citroen, Calvados en Chocolade

Ingrediƫnten

2 eetl. Calvados
zeste van een citroen
sap van een citroen
2 appels (in blokjes)
40 gram bittere chocolade, geschaafd
2 eieren
160 gram suiker
120 gram zonnebloemolie
150 gram Bloem
2 thl bakpoeder
2 thl groundspices
mespunt zout




Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een cakeblik van ongeveer een kilo. Vet deze goed of beleg met bakpapier.

Neem een kom voeg hierin de calvados, de zeste van de citroen en het sap. Was de appelen en desgewenst schil deze en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes. Meng de appelen met calvados en het citroenmengsel. Zet op zij.
Rasp de chocolade en zet in de koelkast.

Neem de mixer en kom en mix de eieren met suiker totdat deze mooi licht zijn geworden. Laat de mixer draaien en voeg nu straalsgewijs de olie toe mix totdat deze goed is opgenomen. Zet de mixer op zij. Voeg nu de bloem, bak poeder, nootmuskaat, groundspices en zout toe. Spatel alles goed door elkaar, voeg nu de calvados appelen toe. Schep het geheel in de bakvorm en bak de cake voor ongeveer 55 minuten of totdat een sateprikker er droog uitkomt.

Laat de cake afkoelen in de vorm.

(bron: The bakingbook, Honey&CO)