vrijdag 24 juli 2015

Oosterse stijl groenten

Ingrediƫnten
2 grote courgettes, in blokjes van 4 cm
2 aubergines, in blokjes van 4 cm
2 groene paprika's, in blokjes van 4 cm
3 grote trostomaten, in zessen gesneden
zonnebloem olie 
180g Griekse yoghurt
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 eetl verse munt blaadjes, fijn gesneden.
2 eetl gedroogde munt
2 eetl citroensap

Neem een vergiet en zet op een bord voeg hierin de courgettes en aubergines strooi 1 theelepel zout er over heen. Schudt even om. Laat dit minimaal 30 minuten staan zodat het vocht er uit kan trekken.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Droog de courgettes en aubergines een beetje met keukenpapier. En leg deze op een rooster met een bakplaat eronder en bak de courgettes en aubergines tot
dat ze mooi gekleurd zijn.
Haal deze uit de oven en leg de tomaten partjes op een rooster en rooster deze voor 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Schep alle groenten in een schaal en meng de yoghurt met munt en de citroensap er voorzichtig doorheen.

Serveer direct.