maandag 1 juni 2015

Rodekool salade in de Thermomix

Ingrediƫnten

50 gram geroosterde hazelnoten
1/2 rode kool, gewassen in stukken gesneden.
3 stengels bleekselderij, gewassen en in stukken.
1 appel, granny smit, gewassen, klokhuis verwijderd, in vieren gesneden.
1/2 rode ui, gepeld in stukken
50 gram dille
100 gram gedroogde zure kersen of cranberry's
zout
peper

Optioneel; blokjes kaas

Dressing/mayonaise:
1 kleine sjalot, fijngesneden
1 eidooier
1 thl dijonmosterd
1 thl ahormsiroop
1 eetl appelazijn
80 ml zonnebloemolie
80 ml raapzaadolie of koolzaadolie

Doe de kool in de TM 10 sec op vijf of langer naar gelang je het fijner wilt.
Voeg nu de bleekselderij, appel, ui, zure kersen toe nu 15 sec op 5 of langer.
Haal de salade uit de kom en zet deze apart.

Gebruik voor de mayonaise het programma van de TM maar voeg de hoeveelheden toe zoals deze vermeld staan.

Schep nu de mayoniase beetje bij beetje door de salade. Als er te veel mayonaise over is bewaar deze in een potje in de koelkast.

Eet smakelijk