Mie Goreng
Ingrediënten
1 eetl zonnebloemolie
1 ui, in blokjes
250 gram haricotverts, afgehaald en schuin doormidden gesneden.
1 courgette in blokjes
250 gram Misome of Paksoi, gewassen en in reepjes gesneden.
250 gram eiernoedels, vijf minuten geweekt.
50 gram tauge
Kruiden:
1 1/2 thl gemalen korianderzaad
1 thl gemalen komijnzaad
1 thl sambal oelek
2 thl donkere sojasaus
2 thl lichte sojasaus
1 eetl water
Zet een wok of een braadpan op hoog vuur. Voeg als hij heet is de olie toe en smoor de ui 1 minuut totdat hij zachter is. Voeg nu de kruiden toe en bak deze even mee.
Voeg de haricotverts, courgette toe en bak totdat deze iets zachter zijn.
Voeg nu de paksoi of Misome toe. Schep alles door totdat het geslonken is,
Voeg nu de noedels toe en schep deze door de groente en voeg het water toe, bak deze rustig mee.
Roerbak alles totdat het beet gaar.
1 eetl zonnebloemolie
1 ui, in blokjes
250 gram haricotverts, afgehaald en schuin doormidden gesneden.
1 courgette in blokjes
250 gram Misome of Paksoi, gewassen en in reepjes gesneden.
250 gram eiernoedels, vijf minuten geweekt.
50 gram tauge
Kruiden:
1 1/2 thl gemalen korianderzaad
1 thl gemalen komijnzaad
1 thl sambal oelek
2 thl donkere sojasaus
2 thl lichte sojasaus
1 eetl water
Zet een wok of een braadpan op hoog vuur. Voeg als hij heet is de olie toe en smoor de ui 1 minuut totdat hij zachter is. Voeg nu de kruiden toe en bak deze even mee.
Voeg de haricotverts, courgette toe en bak totdat deze iets zachter zijn.
Voeg nu de paksoi of Misome toe. Schep alles door totdat het geslonken is,
Voeg nu de noedels toe en schep deze door de groente en voeg het water toe, bak deze rustig mee.
Roerbak alles totdat het beet gaar.
Reacties
Een reactie posten