maandag 1 juni 2015

Limoncello

Ingrediƫnten

voor 1 liter:

1/2 liter sterke alcohol houdende drank
(96% alcohol of wodka, grappa, brandewijn)
6 grote citroenen
350 gram fijne kristalsuiker
1 dl mineraalwater zonder koolzuur


Giet de alcohol (ik heb 96% gebruikt) in een pot. Snijd met een dunschiller repen van de schil van de citroenen zonder het witte gedeelte en schep ze door de alcohol.
Sluit de pot en zet hem 6 weken op een koele donkere plaats.

Pers ondertussen de citroenen uit en meet 1/4 liter sap af. Giet het sap in een klein diepvries doosje en doe dit nog een keer, zodat u twee diepvries doosjes hebt. Plak er etiketjes op en zet in de vriezer tot de 6 weken om zijn.

Na zes weken.
Schep dan de suiker in een steelpan en voeg het water en de bevroren citroensap toe en verwarm het op een leeg tot de suiker is opgelost en het sap is gesmolten.
Giet het mengsel in een grote kan en laat het geheel afkoelen.
Voeg nu de alcohol met de citroenschil toe, roer goed en laat het afgedekt een nacht rusten.

Giet de drank door een fijn zeef in bijvoorbeeld flesjes. Sluit de flesjes en laat deze nog 1 week rusten op een donkere koele plaats.

Zet de flesjes in de vriezer en laat ze een nacht staan tot het mengsel dik wordt (door het alcoholgehalte zal het nooit helemaal bevriezen).

Serveer de drank desgewenst in bevroren glazen.