maandag 1 juni 2015

Limoensiroop

Ingrediƫnten

Voor 2 liter siroop
10 Limoenen
1 kg suiker
100 ml citroensap
250 ml water




1 litersap op 1 1/2 kilo suiker levert ongeveer 3 liter siroop. Verhouding om limonade te maken op 250 ml gaat 4 liter water.

Limoenen schillen en in stukken. In de Versapers sap maken.

Heeft u geen sapcentrifuge of citruspers dan de Limoenen in een pan met dikke bodem samen met het water vijf minuten laten koken. In een vergiet een uitgespoelde theedoek leggen en het mengsel er inschenken. In een nacht in de koelkast zetten.

Het sap van de Limoenen samen met het citroensap en de suiker aan de kook brengen en vijf minuten laten koken

Giet de siroop nu in flessen die gesteriliseerd zijn (bijvoorbeeld door te wassen in de vaatwasser op heet programma) dan zijn ze ook gelijk goed heet om de siroop in de flessen te gieten.

Afsluiten en laten afkoelen.

Eventueel voor langere houdbaarheid 100 minuten stomen op 90 graden