maandag 1 juni 2015

Kropsla salade met gestoomde zalm

Ingrediƫnten
1 krop sla, gewassen en afgehaald.
2 bosuitjes, gewassen en gesneden
20 radijsjes, schoongemaakt en in plakjes gesneden.
20 halfgedroogde tomaatjes, door midden gesneden.
2 eetl kappertjes
1 stukje gestoomde zalm in plakjes

Dressing:
1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
1 1/2 eetl citroensap
1 1/2 eetl olijfolie
1 eetl koolzaadolie
zout
peper


Was de slabladeren, slinger ze goed droog en laat ze heel of scheur ze in stukken. Doe ze een mengkom en voeg de bosui, radijs, tomaatjes en kappertjes toe.

Klop in een kommetje de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet vlak voor het serveren de dressing over de salade en meng alles losjes.

Neem een grote platte schaal en schik de salade erop, leg hier boven op de plakjes gestoomde zalm.