maandag 1 juni 2015

Gembersiroop

Ingrediƫnten

Voor 2 liter siroop
2 grote stukken verse Gember(300 ml sap)
1 1/2 kg suiker
100 ml citroensap
1 liter water



1 litersap op 1 1/2 kilo suiker levert ongeveer 3 liter siroop. Verhouding om limonade te maken op 250 ml gaat 4 liter water.

Gember schillen en in stukken. In de Versapers sap maken ongeveer 300 ml

Heeft u geen sapcentrifuge dan de Ananas in een pan met dikke bodem samen met het water vijf minuten laten koken. In een vergiet een uitgespoelde theedoek leggen en het mengsel er inschenken. In een nacht in de koelkast zetten.

Het sap van de Gember samen met het citroensap en de suiker aan de kook brengen en vijf minuten laten koken

Giet de siroop nu in flessen die gesteriliseerd zijn (bijvoorbeeld door te wassen in de vaatwasser op heet programma) dan zijn ze ook gelijk goed heet om de siroop in de flessen te gieten.

Afsluiten en laten afkoelen.

Eventueel voor langere houdbaarheid 45 minuten stomen op 90 graden