maandag 18 mei 2015

Salade van Witte asperges, Rucola en Haricotvert

Ingrediƫnten

5 asperges
250 gram Haricoteverts
100 gram rucola
10 honingtomaatjes
50 gram Passendale kaas in reepjes

voor de dressing:
1 sjalotje
1 theelepel mayonaise
2 eetlepels witte wijnazijn
1 1/2 theelepel kruidenmosterd Dijon
6 eetlepels goede zonnebloemolie
zout
peper


Asperges wassen en in dunne reepjes. Dit gaat handig met een dunschiller
Dan vijf minuten blancheren in kokend water of in de stoomoven.
Haricotverts wassen, schoonmaken en in tween snijden. Gelijk met koud water afspoelen.
5 minuten blancheren in kokend water dit kan na de asperges of 5 minuten meestomen in de stoomoven en gelijk met koudwater afspoelen
Tomaatjes wassen en in vieren snijden
Rucola wassen
Kaas in dunne reepjes snijden

Dressing maken:
Sjalotje schoonmaken en fijn snijden deze vermengen met de mayonaise, azijn, mosterd, zout en peper. Klop nu geleidelijk de olie erdoor. Proef of de dressing op smaak is.

Opmaak:
Neem een schaal en leg hierop de rucola, de asperges, haricotverts, tomaatjes en de kaas. Schenk de dressing over de salade.

Lekker met zuurdesembrood