zondag 3 mei 2015

Focaccia met honingtomaatjes - zuurdesem

Ingrediƫnten
500 gram tarwebloem (type 65)
330 gram water van 20 graden
125 gram desem
30 gram olijfolie
10 gram zout
beetje grof zout
100 gram honingtomaatjes (12 stuks)
Rozijnmarijn stukjes een stuk of 12


Doe de bloem, het water, de zuurdesem in de mengkom. Laat even draaien en voeg het zout toe. Meng alles op lage stand. Tot een mooi deeg voeg nu de olijfolie toe en draai nog even totdat het mooi is opgenomen.

Vorm een bal van het deeg en dek hem af met een vochtige theedoek of plastic.
Laat het deeg 1 uur rijzen.
Ontgas het een keer en laat het nog een uur rijzen. Nu zou het deeg verdubbeld moeten zijn. Anders nog even laten staan.

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Bekleed een bakplaat of bakblik, leg het deeg hierop en druk het voorzichtig met je vingers uit, druk de tomaatjes erin en de rozemarijn.
Dek het geheel weer af en laat het nog een 1 uur rijzen.

Giet nu nog een klein beetje olijfolie over het geheel en strooi er een beetje grof zeezout overheen.

Bak de focaccia 15 tot 20 minuten af.

Haal uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.