zondag 3 mei 2015

Coq au Riesling -Crockpot -Slowcooker

Ingrediƫnten
1 kilo kippendijen
1 fles Riesling
2 stengels bleekselderij
2 wortels
1 ui
1 teen knoflook
2 tomaten
250 kastanje champignons
zout
peper
5 takjes verse tijm



Bak de kippendijen in een beetje olijfolie mooi bruin.
Was en snij de bleekselderij, ui, wortel, knoflook en tomaat in blokjes of plakjes.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
Haal de kippendijen uit de pan en leg deze in de pan van de slowcooker.
Bak nu de gesneden groenten met uitzondering van de tomaten,in het vet van de kip even aan. Voeg nu de wijn toe
en laat aan de kook komen. Voeg dit geheel nu toe aan de kippendijen, voeg nu ook de tomaat toe en de tijm.
Zet de slowcooker op laag en laat 6 uur langzaam garen.