zaterdag 4 april 2015

Zoetezure Bonen in Crockpot

Ingrediƫnten
20 gram boter
4 sjalotjes fijn gehakt
1 teentje knoflook fijn gehakt
2,5 dl gezeefde tomaten of tomatensaus
1 dl ongezoete appelsap
4 el donkerbruine basterdsuiker
4 el droge sherry
4 el ciderazijn of witte wijnazijn
4 el lichte sojasaus
2 el gembersiroop
500 gram sperziebonen schoongemaakt
400 gram kidneybonen
250 gram oogboontjes
250 gram kastanjechampignons in plakjes
75 gram rode linzen


Verhit de boter in een pan of in de pan van de crockpot en fruit de sjalotjes en de teen knoflook een paar minuten zacht.

In een schaal de tomatensaus, appelsap, ciderazijn, sherry, bruine basterdsuiker, sojasaus, gembersiroop goed mengen.

Spoel alle bonen uit blik goed af en laat ze uitlekken. Doe ze in de binnenpan met de sperzienbonen, champignons en schenk de saus erover.
Roer goed door en doe het deksel op de pan en zet de slowcooker 6- 8 uur op laag of 3 uur op hoog.

Lekker met rijst, quinoa