maandag 30 maart 2015

Zalmrisotto met Komkommer (Crockpot)

Ingrediƫnten
 



25 gram boter
5 lente uitjes in dunne ringen
1 komkommer, geschild, zaden verwijderd, in blokjes gesneden.
225 gram risottorijst
7,5 dl kokende groente bouillon
1,2 dl witte wijn
450 gram zalmfilet in blokjes
zout
peper

500 gram wilde spinazie
1 teen knoflook gepeld en fijn gesneden.


Bereidingswijze:
Doe de boter in de binnen pan en zet de slowcooker hoog.
Laat de boter smelten en roer er dan de Lente-ui en komkommer er door.
Doe het deksel erop en verwarm de groente 30 minuten.

Voeg de rijst toe en roer. Schenk de bouillon en wijn erbij. Doe het deksel op de pan en verwarm alles 45 minuten. Roer halverwege de kooktijd alles goed door.

Roer de blokjes zalm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm het gerecht nog 15 min. of tot de rijst helemaal en de zalm net gaar zijn. Zet de slowcooker uit en laat de risotto nog 5 minuten staan.

Neem een wok en voeg hierin een beetje koolzaad olie of zonnebloem olie. Roerbak de spinazie samen met knoflook tot deze bijna geslonken is.

Schep de spinazie in voorverwarmde borden en schep hierop de risotto.

eet smakelijk