maandag 30 maart 2015

Stoofpot met Paddestoelen, Venkel en Sjalotten (Crockpot)

Ingrediƫnten

1 Venkelknol
2 el olijfolie
12 sjalotjes, geschild
450 gram kastanje champignons, door midden gesneden en schoongemaakt.
2,5 dl droge cider of droge witte wijn
5 tomaten in vieren
2 laurierblaadjes
500 gram sperziebonen, schoongemaakt en doormidden.
zout
peper
eventueel verse peterselie


Bereidingswijze:
Was en snij de venkel in platte schijven.
Verhit de olie in de binnen pan van de crockpot zet deze op het vuur. (Mag dit niet neem dan een koekenpan)
Voeg de venkel en sjalotten toe en roerbak ze op een middelhoog vuur tot ze zacht maar nog niet bruin zijn. Voeg de champignons en sperziebonen toe en bak alles 2-3 minuten, roer regelmatig.

Schep de gebakken groente in de binnenpan of zet de binnenpan in de crockpot.
Schenk de cider of witte wijn erbij en roer de tomaten erdoor heen. Voeg de laurierblaadjes toe.
Zet de Slowcooker of Crockpot of hoog 4 uur of totdat de groente zacht zijn.

Verwijder de laurierblaadjes en voeg naar smaak zout en peper toe.

Garneer eventueel met peterselie