maandag 30 maart 2015

Curry van Pompoen, Zoete Aardappel en Portobello (Crockpot)

Ingrediƫnten
1 el kokosolie of een beetje zonnebloemolie
1 ui, versnipperd
1 teentje knoflook, versnipperd
2 rode paprika's in reepjes
2 el milde paprikapoeder
1/2 el chilipoeder
1 el oregano
2 tl komijn
1 tl Keltisch zeezout
1 tl versgemalen peper
2 potten eigengemaakte tomatensaus of twee blikken tomatenblokjes
1 flespompoen, geschild en in blokjes
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes.
2 portobello's in repen.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie of zonnebloem in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en peper.
Voeg alle specerijen toe en bak deze mee.
Voeg nu paprika reepjes, tomatensaus of blokjes toe.
Voeg de pompoen en de zoete aardappel toe. Bak 2-3 minuten.
Schep nu alles in de binnenpan van de crockpot.
Bak nu de reepjes portobello voor 3 minuten. Schep deze nu bij de rest, roer alles door.
Bak op de lage stand in 6-8 uur gaar.

eet smakelijk