dinsdag 17 februari 2015

Pizzadeeg - Thermomix

Ingrediƫnten





400 gram bloem Tipo 00 (speciaal voor pasta)
220 gram water, kamertemperatuur
25 gram verse gist
1 tl zout
30 gram extra vergine olijfolie



Vet een schaal licht in met olijfolie en zet op zij.
Neem het water en gist en doe deze in e mengbeker van de TM en mix 20 seconden op snelheid 2.
Voeg nu de bloem, olijfolie en zout en kneed 2 minuten op het deegprogramma.
Doe het deeg in de schaal en maak er een bol van.
Bedek de schaal met huishoudfolie en laat het deeg rijzen totdat het tweemaal zo groot is geworden. (ongeveer een uur)

Verdeel het deeg in vieren. Vet het aanrecht in met een beetje olijfolie. Leg een van de vier stukken erop, neem een deegroller en rol het deeg een beetje uit.
U kunt de pizza naar behoefte beleggen.

(Bron - Basisboek Thermomix -)