dinsdag 17 februari 2015

Limoen Ricotta taart zonder bloem - Thermomix

Ingrediƫnten




    250 gram Ricotta
    3 eieren
125 gram amandelmeel
45 gram ingekookt limoensap
1 vanille stokje
1 limoen

Voor de ingekookte limoensap:
5 limoenen persen
sap in een pannetje samen met een eetlepel agavesiroop aan de kook brengen. En in koken totdat er een licht strooperige massa ontstaat. Laat deze afkoelen. 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een quiche vorm van 20 cm in met een beetje kokosolie.

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
Splits de eieren.
Rasp de limoen en zet apart.

Neem de kom van de thermomix voeg hierin de ricotta, eidooiers en het vanille merg, laat de TM 5 seconden draaien op 5.
Voeg nu het amandelmeel,ingekookte limoensap en de limoenrasp toe. Laat de TM 5 seconden draaien op 3.
Haal het beslag uit de kom en zet apart. Maak nu de kom van de TM vetvrij en zet de vlinder in de kom.
Voeg de eiwitten toe en laat de eiwitten 2 minuten draaien op 3 totdat deze heel stijf zijn.
Spatel ze voorzichtig door het ricotta mengsel.
Schep het beslag erin.
Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in circa 35 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen totdat deze lauw warm is.